Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

chocolate jesus

Ανάβει τσιγάρο ο ένας, ανάβει τσιγάρο και ο άλλος. Κοιτάμε όλοι τριγύρω. Μετά από κανά πεντάλεπτο..."Τι λέει";

Σβήνει ο ένας το τσιγάρο. Ο άλλος καπνίζει πιο αργά. Περιμένω ν'απαντήσει ο ένας στην ερώτηση του άλλου. Ας μιλήσει κάποιος επιτέλους. Μιλάει! "Τι να λέει..τα γνωστά"..

"Α" απαντάει ο άλλος. Κενό. Αέρος. Πάω να πάρω άλλη μια μπύρα, αυτοί θα με πεθάνουν. "Με την Μ. πώς πάει"; ...Σιωπή. Αλλάζει CD o ένας. Ποια να είναι η Μ. αναρωτιέμαι, αλλά δεν ρωτάω, άσχετο. Ανάβουν τσιγάρο και οι δύο μαζί..καπνός προς όλες τις κατευθύνσεις..σιωπή..κάποιος τους είπε ότι η σιωπή είναι χρυσός, το λαγκ είναι μεγάλο, δεν δικαιολογείται.

"Δεν ξέρω...Βασικά δεν μιλάμε"...Σιωπή. Ψάχνω και εγώ τα τσιγάρα μου. Τα βρίσκω. "Γιατί ρε φίλε δεν μιλάτε"; Κάνει την ερώτηση κλειδί...Σιωπή. Καπνός. Βαθιά ανάσα. Περιμένω να ακούσω μια τραγική ερωτική ιστορία πάθους και απογοήτευσης. Εξιτάρομαι, όσο μου επιτρέπει ο χώρος, οι περίσταση και η παρέα...Ανοίγει το στόμα. "Ε, τι να σου πω. Δεν ξέρω ακριβώς". Κλείνω τα μάτια μου για τρία δευτερόλεπτο. Τα δευτερόλεπτα της απογοήτευσης. Δεν έχει ν΄ακούσω κάτι..."Α, κατάλαβα." απαντάει ο άλλος με ύφος αληθινής κατανόησης.

"Θες ν'ακούσεις κάτι"; Όπα, εμένα ρωτάνε.

2 σχόλια:

  1. "Ακούω ένα bzzzzz μέσα στο σκοτάδι...Το bzzzz συνεχίζεται για ώρα...και ξαφνικά ο ήχος παίρνει μορφή...η εικόνα δένει με τον ηχό...το bzzzz ενώνεται με την μύγα που πετάει....Φίλε ανατρίχιασα...Αν δεν έχει δει Ιρανικό κινηματογράφο δεν έχεις δει τίποτα"
    Λόγια ενός μεγάλου άντρα...Τύπος μουσάτος και μαλλιάς ντυμένος με γυαλιστερό πουκάμισο-παντελόνι στην παραλία της Αιγιάλη σε ζευγάρι που λιαζόταν και τον άκουγε με ανοιχτό το στόμα...Το κειμενό σου μου θύμισε αυτη την εικόνα που έχει χαραχτει στην μνήμη μου...
    Αμοργός 2003.
    Cheers!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. χαχαχαχαχαχααα,αυτό είναι σε ακόμα υψηλότερο επίπεδο.
    να κατεβάζουμε να δούμε,εεεεε? ψήνομαι!! :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή